Môj príbeh
- alebo ako vznikol projekt Ervin Kimči
- Do Kórei som sa dostal v roku 2011 ako študent na výmennom pobyte. Výmenný pobyt sa pretiahol na štúdium Koreanistiky a fascináciu Kórejskou kuchyňou.
- Kórea a hlavne jej gastronómia mi inklinovali na toľko, že sa z ročného výmenného pobytu nakoniec stalo 8 ročné pôsobenie. Pôvodom som zo štúdia koreanistiky presedlal na ekonómiu, ktorú som aj úspešne ukončil kórejským titulom “석사, Söksa”, v preklade magister.
- Už počas štúdia som sa začal venovať gastronómii, kedy som na rôznych kultúrnych a gastronomických festivaloch prezentoval Slovensko cez našu kuchyňu. Tá bola pre kórejčanov v podstate neznáma.
- Od roku 2015 som každoročne navštívil so slovenskou kuchyňou cez 40 obdobných festivalov a mal možnosť sa zúčastniť aj na Zimnej olympiáde 2018 v Pjongčang.
- Projekt Ervin Kimči a jeho prvé kroky začali v podstate vznikať už v lete roku 2011, kedy som sa prvý krát navštívil Južnú Kóreu ako študent. Mal som jedinečnú možnosť sa v plnej širke stretnúť s kórejským jedlom. Nakoľko som býval v menšom meste a iná ako pravá kórejská kuchyňa k dispozícií nebola, absolútne som kórejskej kuchyni prepadol v celej jej rozmanitosti a unikátnosti.
- Chuť, pikantnosť a zaujímavosť kimči mi ihneď zachutili. Viem len povedať že od toho momentu je kimči jedno z mojich najobľúbenejších jedál.
- Nakoľko kimči má nespočet variácií (viac ako 200) väčšina tradičných receptov sa točí okolo klasického “Bečchu” kimči. Počas celého pobytu som sa zúčastnil na nespočetne veľa školských a kultúrnych akcií aj formálnych školení (napríklad na Kimči inštitúte, Kulinárskom kórejskom inštitúte, Kimči Globalnom festivale).
- V marci 2020 som sa kvôli kovidu vrátil na Slovensko a začal sa pohrávať s myšlienkou priblížiť autentické kimči Slovákom a tak vzniklo autentické a jedinečné Ervin Kimči. Verím, že jeho jedinečnosť a autentickosť Vám spríjemnia každý deň. Dobrú chuť prajem! Ervin
Ako dosiahnuť autentickosť
Ervin Kimči sa vyrába tradičnou Kórejskou receptúrou - “Kimdžang”, kedy sú jednotlivé kapustné hlavy premyté v slanom náleve a následne je každý list potretý Kórejskou pastou. Po tomto nechávame kapustu a zmes zeleniny kvasiť minimálne tri týždne. Po kvasení je Kimči naložené do 500g pohárov a na začiatku každého mesiaca odoslané ku vám.
Celú ponuku si môžete prezrieť TU.
Ervin v médiách
Ervin žil v Kórei niekoľko rokov a počas týchto rokov sa o Ervina a jeho Kórejský život zaujímalo niekoľko médií. To, že Ervin je expert na Kóreu a jej všetky kulinárske dobrôtky vrátane Kimči, si môžete prečítať a pozrieť nižšie.